Нови статии
натална луна


Натална Луна (рождена) наричаме позицията на Луната по време на нашето раждане.

Както знаем, небесните тела са в непрекъснато движение. При раждането на всеки от нас те заемат определени позиции, които оказват влияние върху нашия характер, т.е. обитават определен зодиакален знак. Върху това е изградена цялата астрологична наука. Разположението на планетите в часа на нашето раждане се изобразява с помощта на натална (рождена) карта. На тази карта ясно се посочва и позицията на Луната.

Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната, подобно на Слънцето и другите планети, се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/

Ето и 12те възможни позиции на наталната Луна:

Освен с натална Луна, астрологията работи и с транзитна Луна, или това е позицията, която заема Луната в текущия момент. Тя транзитира (преминава) през 12 те съзвездия като престоява по два дни и половина в един знак. Повече за това научете тук:Ако искате да научите повече за влиянието на Луната или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg.
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова